matte på en fredag ?

Gustavsberg vann torsdagens toppmatch mot IFK Arboga med 33-26. Därmed är sviten på matcher utan förlust nu 54 matcher lång.
- Vi är fortfarande seriens bästa lag. I dag är det niometersspelarna som fixar segern åt oss med sina 24 mål, säger GIF-tränaren Björn Söderlund.


GIF chockstartade och gick genom fem olika målskyttar snabbt upp till ledning med 6-0, men Arboga kom tillbaka och efter 17 minuter var hemmaledningen nere i två mål, 12-10.

I paus hade GIF 17-13, men när Arboga fem minuter in i andra halvlek var på väg att tappa matchen vaknade bortalaget till, gjorde fem raka mål och ställningen till 20-20.
- Då var det oerhört viktigt vilket lag som gjorde nästa mål, och det blev Linn Kristell som gjorde det för oss från högerkanten, säger Björn.

Vid ställningen 24-23 fick Gustavsberg en straff som Alexandra Domeij omsatte i mål.
- Då kändes det som att vi avgjorde. Sedan vinner vi sista femton med 9-3, säger Björn.
- Första fem spelar vi jättebra och sista kvarten är vi också jättebra. Det räckte i dag.

Alexandra Domeij utsågs till matchens lirare i hård konkurrens med Victoria Ödmark.

GIF visste på förhand att mycket av Arbogas spel kretsar kring niometersskyttarna Malin Nord och Susanne Axelsson. Ändå lyckades Nord göra nio mål och Axelsson sju.
- De är snudd på seriens bästa niometersspelare, men de är för ensamma i laget, säger Björn som ändå tycker att Arboga är det klart bästa lag som GIF ställs mot i division 2.

Det var gott om publik på plats i Sporthallen under den sena torsdagsmatchen (avkast 20.30) och de pinfärska Gustavsberg Handboll-mössorna blev en storsäljare direkt.
- Kul med så mycket folk i hallen, hoppas att alla kommer tillbaka mot Tallen på lördag, säger Björn.

Tallen besegrade i förra omgången Arboga på hemmaplan med 28-26.
- Det visade att de är ett bra lag. Det finns ingen risk för underskattning från vår sida, säger Björn.

Matchen mot Tallen spelas lördag 16 januari. Avkast 14.00.

Division 2 östsvenska södra
Gustavsberg-IFK Arboga 33-27 (17-13)
Målskyttar, GIF: Victoria Ödmark 8, Alexandra Domeij 6 (1), Matilda Hampl 4, Mikaela Johnsson 3, Lotta Eriksson 3, Victoria Bolander 2, Linn Kristell 2, Emma Lind 2, Sofia Nyström 1, Jessica Löfdahl 1, Emma Helin 1.

Bilden: Victoria Ödmark, en av de bästa mot Arboga.
Foto: Peter Domeij



denna match kollade jag på igår :D54 VUNNA MATCH PÅ RAKEN :D :D :D :D




Namn:

E-post:

Blogg:

Skriv: