Åtta år för dråp och vapenbrott


Åtta år för dråp och vapenbrott

Värmdö 16:47 | 11 maj Mannen som sköt den 46-årige Gustavsbergsbon till döds i mars döms till åtta års fängelse för dråp, inte mord. Det meddelade Nacka tingsrätt på tisdagseftermiddagen.

Idag föll domen mot den mordåtalade 44-åringen som dödade en bekant i Gustavsberg en fredagskvällen den 19 mars. Men istället för mord döms han för dråp.

Nacka tingsrätt anser att mannens berättelse om att han först blev attackerad i hallen är trovärdig. Åklagaren Anita Kjellén har inte heller kunnat bevisa att han planerade att döda 46-åringen.

Däremot bedömer tingrätten att 44-åringens skador inte talar för att våldet var så omfattande som han har påstått. Faran var därmed inte så stor att han hade rätt att skjuta 46-åringen för att försvara sig. Han hade kunnat ropa på hjälp. Enligt domen var 44-åringen dessutom ”helt likgiltig inför följderna av sitt handlande” när han avlossade skottet.

44-åringen döms även för grovt vapenbrott, narkotikabrott och olovlig körning. Sammantaget innebär det ett fängelsestraff på åtta år.

Kan överklagas

Den avlidna 46-åriga mannens föräldrar och fyra barn yrkade på 75 000 kronor vardera i skadestånd för psykiskt lidande. Men Nacka tingsrätt sänkte summan 50 000.

Den nu dömda 44-åringen har varit frihetsberövad sedan den 20 mars, då han greps. Han fortsätter att vara häktad till dess domen vinner laga kraft. Både åklagaren och den dömde mannen kan överklaga domen senast den 1 juni.

 

Tycker det är bra av alla barnen och föräldrarna att kräva så mycket. Men du ska bara veta hur mycket vi saknar dig Micke! Det är så oerhört tyst i gustavsberg nu Micke ! <3 We Have Always Love You!!!





Namn:

E-post:

Blogg:

Skriv: